Home
Geschiedenis
Agenda
In het nieuws
Dirigent R. Boeijen
Regie Gerda Klievink
Koor
Fotoalbum
Film
Contact
Gastenboek

  

 

Berry Reijnen - Tenor-buffo

Berry Reijnen, een operettefanaat bij uitstek, soleerde op 15-jarige leeftijd in de Stadsschouwburg van Tilburg ( zijn geboorteplaats) in een kinderoperette.

Dit bleek het begin te zijn van een zangcarrière, die zich voornamelijk in het operette- maar later ook in het opera- en musicalcircuit afspeelde. Hij was in 1977 mede-oprichter van Het Maaslands Operette en Musical Gezelschap en vervulde 23 jaar lang de functie van secretaris en later als voorzitter.

In de afgelopen ruim 50 jaren heeft Berry, naast vele (gala) concerten in binnen- en buitenland (ook Promconcerten en Weense avonden), al zo’n 67 rollen vertolkt als gastsolist in producties van Stichtingen en Amateurverenigingen, waaronder vele creaties die werden omschreven als “rollen op zijn lijf geschreven”.

Hij boekte succes in vele operettes uit zowel het Duitse, Franse alsmede Engelse repertoire. Verder schitterde hij in enkele opera’s en musicals. Een grote wens van Berry ging in vervulling toen hij in de huid mocht kruipen van Gabriël von Eisenstein, de mannelijke hoofdrol in een grootse productie van die Fledermaus. De pers reageerde complimenteus vooral door zijn veelzijdig talent als tenor, acteur en tevens voor zijn atletische capriolen.

Een dankbare creatie o.a. was ook die van Professor Abronsius in de musical “Tanz der Vampire” die de Nederlandse première beleefde onder de naam “Carpe Noctem “. Begin 2007 mocht hij optreden in het TV programma “Una Voce Particolare”. Bij monde van zanger Henk Poort oordeelde de jury zeer lovend door de ontspannen manier van zijn vocale en acterende verschijning. Naast het lidmaatschap van “Het Maaslands” is hij ook als secretaris nauw betrokken bij ‘Stichting Operette Nederland’ en zo wil hij op zijn manier graag een steentje bijdragen om de operette in Nederland te behouden.

Bij de Stichting Oss Cultureel soleerde hij in de cast van de musicals: Oss, ruig en rooms. Louis de Bourbon en de Paria. Verder speelde hij in de volgende musicals:

Mr. Bumble in “Oliver”, Opa in “We’ll meet again”, Wals in “Labyrinth” en hij vertolkte de hoofdrol van Jean Magnat in de musical “Marquant Piquant”. In juni dit jaar zal hij in de musical “Casino” in den Bosch een dragende rol spelen als theaterdirecteur. Met zijn vertolking als Thomas Brown in “The Zoo” in de jubileum  productie van Het Maaslands voegt hij een nieuwe rol toe aan zijn gestaag uitdijende oeuvre