Home
Geschiedenis
Agenda
Dirigent R. Boeijen
Koor
In het nieuws
Fotoalbum
Film
Contact
Gastenboek


Dirigent Rein Boeijen

Rein Boeijen (1962) studeerde orgel en clavecimbel aan het Brabants Conservatorium te Tilburg. Voor beide instrumenten behaalde hij de diploma’s Docerend- en Uitvoerend Musicus. Daarnaast volgde hij nog interpretatiecursussen op het gebied van oude muziek. Bovendien studeerde hij een aantal jaren filosofie aan de Katholieke Universiteit Nijmegen.

Hij is sinds 1987 verbonden aan 'Het Maaslands'. Tot 2003 als repetitor en na die tijd als muzikaal leider. Onder zijn leiding gaf 'Het Maaslands' uitvoeringen van onder andere 'The Mikado' (Gilbert & Sullivan) en 'Een Magistraat van groot formaat' (Offenbach). Voor 2012 stond een uitvoering van 'The Sorcerer' (eveneens van Gilbert & Sullivan) op het programma. Voor al deze voorstellingen arrangeerde hij ook de complete orkestpartituur voor een klein begeleidend ensemble.

Naast 'Het Maaslands' dirigeert hij diverse andere koren. Zo is hij dirigent en pianist van Vivace te Heeswijk, Vocal Group Crescens uit Berghem en pianist bij het Gemengd Koor 's-Hertogenbosch. Tevens is hij verbonden aan een aantal kerkgebonden koren.


Rein is een veelgevraagd begeleider, zowel op orgel als piano. Het repertoire doorloopt daarbij het hele scala van ‘Matthëuspassie tot en met opera, musical en populaire muziek’. Ook treedt hij regelmatig solistisch op of met één van zijn zussen Ria Boeijen (klarinet) of Hetty Boeijen (fluit).