Home
Geschiedenis
Agenda
Te Gek
Dirigent R. Boeijen
Regie Gerda Klievink
Solisten
Ine van Huet
Berry Reijnen
Koor
In het nieuws
Fotoalbum
Film
Contact
Gastenboek


Berry Reijnen

Berry Reijnen, een operettefanaat bij uitstek, soleerde op 15-jarige leeftijd in de Stadsschouwburg van Tilburg (zijn geboorteplaats) in een kinderoperette.

Dit bleek het begin te zijn van een zangcarrière, die zich voornamelijk in het operette- maar later ook in het opera- en musicalcircuit afspeelde. Hij was in 1977 mede-oprichter van Het Maaslands Operette en Musical Gezelschap en vervulde 23 jaar lang de functie van secretaris en later als voorzitter.

In de afgelopen ruim 55 jaren heeft Berry, naast vele (gala) concerten in binnen- en buitenland (ook Promconcerten en Weense avonden), al zo’n 72 rollen vertolkt als gastsolist in producties van Stichtingen en Amateurverenigingen, waaronder vele creaties die werden omschreven als “rollen op zijn lijf geschreven”.

Hij boekte succes in vele operettes uit zowel het Duitse, Franse alsmede Engelse repertoire. Verder schitterde hij in enkele opera’s en musicals. Een grote wens van Berry ging in vervulling toen hij in de huid mocht kruipen van Gabriël von Eisenstein, de mannelijke hoofdrol in een grootse productie van die Fledermaus. De pers reageerde complimenteus vooral door zijn veelzijdig talent als tenor, acteur en tevens voor zijn atletische capriolen.

Een dankbare creatie o.a. was ook die van Professor Abronsius in de musical “Tanz der Vampire” die de Nederlandse première beleefde onder de naam “Carpe Noctem “. Begin 2007 mocht hij optreden in het TV programma “Una Voce Particolare”. Bij monde van zanger Henk Poort oordeelde de jury zeer lovend door de ontspannen manier van zijn vocale en acterende verschijning. Naast het lidmaatschap van “Het Maaslands” is hij ook als secretaris nauw betrokken bij ‘Stichting Operette Nederland’ en zo wil hij op zijn manier graag een steentje bijdragen om de operette in Nederland te behouden. Bij de Stichting Oss Cultureel soleerde hij in de cast van de musicals: “Oss, ruig en rooms”, “Louis de Bourbon” en “De Paria”. Verder speelde hij in de volgende musicals: Mr. Bumble in “Oliver”, Opa in “We’ll meet again”, Wals in “Labyrinth”, Jean Magnat in “Marquant Piquant””, Thomas Brown in "The Zoo" van de jubileumvoorstelling van Het Maaslands in 2017 en Gerard, de directeur in “Casino De Musical” en onlangs Hr. Schute en luitenant-generaal Friedrich-Wilhelm Neumann in de Theatermuziekproductie “Tussen Hoop & Stenen”. Het jaar 2019 heeft hij afgesloten met een 3e juryplaats in de Grande Finale van het Ouderen Songfestival dat heeft plaatsgevonden in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

Met zijn vertolking als arts dokter Reijnen in “Te Gek”, de nieuwe eigen productie van Het Maaslands, voegt hij een nieuwe rol toe aan zijn gestaag uitdijende oeuvre.